‘Poolse werknemers in Nederland nog altijd uitgebuit’: perspectief van een vertaalster Pools

Het rapport van de stichtingen SOMO en FairWork over ervaringen van Poolse werknemers in Nederland heeft vandaag – terecht! – voor grote oproer in media gezorgd. De arbeiders zouden regelmatig met discriminatie te maken krijgen. Helaas zie ik vrij vaak bevestiging voor dit beeld.

(On)tevredenheidsonderzoek

‘Pluspunten van mijn baan? Die bestaan niet, hoor’. Hoe blij zou je worden als je dit zou horen van je vaste medewerker? Helaas, zo ziet menig Poolse arbeider zijn werkplek.

De steeds terugkerende thema’s in tevredenheidsonderzoeken voor Poolse arbeiders komen vaak overeen met de bevindingen van het rapport: de arbeiders willen graag juiste uitbetalingen voor feestdagen, meer werkuren, een planning die meer dan een dag van tevoren aangegeven wordt… Ik wil graag geloven dat bedrijven die in dit soort onderzoeken investeren, veel waarde aan hun personeel hechten. Maar zelfs als je als werkgever beste bedoelingen hebt, is het dus belangrijk om aandacht te besteden aan de goede communicatie. Vaak genoeg blijkt het dat er wat verbeteringspunten zijn.

Vele werkgevers zien het in. Daarom krijg ik regelmatig ook andere opdrachten – van het vertalen van een specimen van een salarisstrookje (dan weet de werknemer hoe zijn/haar salaris opgebouwd is) tot het verzoek om eenmalig te gaan tolken zodat de communicatie op de werkvloer vlotter verloopt.

Goede communicatie, wat houdt dat in?

Wat kun je doen om de communicatie met je anderstalige werknemers te verbeteren? Zorg in de eerste instantie dat alle belangrijke informatie (zoals werkinstructies, voorbeeldcontracten, wellicht zelfs informatie over verplichte zorgverzekering) beschikbaar is in de taal die door iedereen wordt begrepen of desnoods in meerdere talen. De tijd en geld die je kwijt bent aan het opstellen van de informatie verdient zich snel terug.

In grotere bedrijven kan een anonieme tevredenheidsonderzoek zeer effectief zijn, mits er daadwerkelijk verbeteringen komen. Vaak worden doorgroeimogelijkheden gewaardeerd, ook als ze gepaard gaan met bijvoorbeeld een gratis cursus Nederlands…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *